Ja en marxa la nova comunitat d’Intel·ligència Artificial de la Digital Catalonia Alliance, una iniciativa promoguda per Polítiques Digitals i i2CAT que busca impulsar i dinamitzar els sectors digitals emergents

23/12/2021

Durant la presentació de la Comunitat d’Intel·ligència Artificial, s’ha posat en valor la capacitat de progressió dels recursos que genera i els projectes que ja ha impulsat aquesta comunitat dins de l’estratègia conjunta de la DCA

Després de la presentació de la Comunitat NewSpace, aquesta setmana ha tingut lloc la jornada de presentació de la Comunitat d’IA de la Digital Catalonia Alliance.

L’acte va iniciar-se amb la benvinguda institucional del director general d’Innovació i Economia Digital del Govern català, Dani Marco, que va remarcar la Comunitat d’Intel·ligència Artificial com una de les potes clau de l’aliança que, a més, suma una agenda de serveis i catàlegs que l’enfortiran. També va fer balanç de l’estratègia Catalonia.ai.

Marco Orellana, manager del CIDAI (Center of Innovation for Data Tech and Artificial Intelligence), va exposar les conclusions de l’enquesta a l’ecosistema d’Intel·ligència Artificial de 2021, la qual es pot llegir aquí.

Àngel Martín, manager d’innovació a l’àrea Distributed Artificial Intelligence a i2CAT, va exposar les missions, serveis i activitats per al 2022. La comunitat vol resoldre els reptes del sector i ser una guia per a les empreses i entitats que en formin part. La forma d’aconseguir-ho és a través de la dinamització sectorial, sinergies amb altres comunitats de la DCA i l’accés a finançament o visibilitat, entre altres serveis i activitats.

La Comunitat d’IA, la seva missió passa per “fer créixer l’ecosistema que ja existeix i promoure la seva adopció en la comunitat”, així com en l’Administració. Per fer-ho, treballa sobre quatre pilars:

  • Promoció de l’adopció d’Intel·ligència Artificial per part de CIDAI, centrat en promoure l’ús de les tecnologies d’IA.
  • Des de l’Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya, es centraran en els imapctes de la tecnologia, l’ètica i la societat, i ja han impulsat activitats en clau pedagògica.
  • AIRA, iniciativa que aglutina cinc centres d’excel·lència i vol connectar tot el conjunt d’investigadors del país per a la generació de coneixement en Intel·ligència Artificial des de R+D+I.
  • La DCA, que s’ha de convertir en una acceleradora de sectors i s’erigeix com a clúster orientat a empreses amb tecnologies emergents.

Amb tot aquest dibuix, Catalunya se situa en la tercera regió d’Europa amb més projectes d’IA, 230 en total. Fins ara, el govern ja ha posat en pràctica projectes amb tecnologies IA en els seus serveis i preveu fer créixer aquestes experiències.

Pots veure la jornada sencera en el canal de Youtube de Polítiques Digitals.