La Fundació i2CAT i Applus+ IDIADA signen un acord per col·laborar en projectes d’innovació

17/04/2023

La Fundació i2CAT, centre CERCA amb vint anys d’experiència en la recerca en tecnologies digitals avançades, i Applus+ IDIADA, empresa especialitzada en serveis d’enginyeria, assaig i homologació del sector de l’automoció, han tancat un acord estratègic per a definir un full de ruta de recerca conjunt i dur a terme activitats de R+D+i en l’àmbit de la mobilitat automatitzada i connectada.

Les dues parts s’han compromès a cercar sinergies i establir relacions científiques i tècniques amb l’objectiu de sumar esforços i fomentar la innovació en aquest camp.

Les oportunitats de col·laboració que sorgeixin es podran traduir en la participació conjunta en programes nacionals i internacionals d’investigació i formació, l’experimentació i ús d’infraestructures d’assaig gestionades per les dues parts, l’execució de treballs conjunts en l’àmbit de la simulació, o la participació en activitats de promoció de la investigació i el desenvolupament tecnològic.

En paraules del director de Research and Innovation Policy and Strategy in Europe de la Fundació i2CAT, el Dr. Jesús Alonso-Zárate, “aquest acord de col·laboració entre i2CAT i IDIADA té un gran valor estratègic per Catalunya; ens permetrà unir capacitats i visió des dels àmbits de les tecnologies digitals i de l’automoció per a liderar iniciatives estratègiques, així com portar a terme activitats i projectes de recerca i innovació en un àmbit tan disruptiu i amb tanta capacitat d’impacte a la societat i l’economia com és el de la mobilitat connectada i automatitzada”.

Per a l’Abel Carbonell, Head of Electronics a IDIADA, “aquest és un gran acord que consolida IDIADA com un dels centres més innovadors d’Europa en tecnologies per a la conducció autònoma i connectada. Gràcies a les diferents iniciatives en què participarem conjuntament amb i2CAT, posicionarem Catalunya com un dels entorns més atractius per al desenvolupament i validació de vehicles autònoms i connectats a escala mundial”.

Avalada per la participació i lideratge en diversos projectes finançats per la Comissió Europea en els darrers anys, la Fundació i2CAT compta amb una sòlida experiència de recerca en l’àmbit de la mobilitat automatitzada i connectada, incloent-hi projectes i activitats relacionades amb les comunicacions vehiculars, el posicionament d’alta precisió, la intel·ligència artificial, o la ciberseguretat. L’activitat del centre en aquest camp treballa la combinació de diverses tecnologies avançades per concebre un nou model de mobilitat intel·ligent i connectat, més eficient, sostenible i segur per a totes les persones.