La presentació s’ha iniciat amb la intervenció del secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, que ha remarcat que la DCA accelerà el creixement del sector digital a Catalunya, que és el motor de la seva economia, tot “apostant pel desenvolupament de tecnologies digitals avançades com la IoT, Drons, Ciberseguretat, Intel·ligència Artificial i NewSpace i continuar fent créixer el pol tecnològic i digital en què s’ha convertit Catalunya“.

El director general d’Innovació i Economia Digital, Dani Marco, ha participat seguidament exposant tots els serveis que aquesta aliança oferirà a les comunitats tecnològiques aglutinades sota el seu paraigua, com la creació d’oportunitats de negoci per a les empreses de l’àmbit tecnològic, la connexió amb clústers i hubs europeus, i l’accés al coneixement, a la tecnologia i a les infraestructures, entre d’altres.

Per part d’i2CAT ha participat la Jara Forcadell, Project Manager i integrant de l’Estratègia de Comunitats Tecnològiques al departament de Digital Innovation Management Office, que ha exposat com la Catalonia IoT Alliance i la Catalonia Smart Drones representen casos d’èxit previs a aquesta formació i seran el model a seguir per a la creació de les noves comunitats d’Intel·ligència Artificial, New Space i Ciberseguretat. Ambdues comunitats passen ara a conviure amb la resta sota la DCA. 

Si t’has perdut la presentació, la pots trobar sencera al canal de Youtube de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya

Font original: Sala de premsa de la Generalitat