La Fundació i2CAT dóna suport a la UPC per posar en marxa ciutadanIA, que ofereix formació en Intel·ligència Artificial per a tothom

30/05/2022

La motivació de CiutadanIA, un curs en línia gratuït que han presentat la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI), amb el suport del departament de Polítiques Digitals de la Generalitat i de la Fundació i2CAT, és que tothom pugui accedir lliurement a una formació en intel·ligència artificial.

El conseller Jordi Puigneró va subratllar durant la presentació la importància econòmica de la intel·ligència artificial i va animar la ciutadania a ser protagonista d’aquesta revolució tecnològica.

El curs està format per 10 mòduls, entre els quals hi ha temàtiques com el raonament automàtic, les dades o la visió per computador, que et posen a prova mitjançant jocs i exercicis interactius. Un cop es completa, es pot sol·licitar un diploma gratuït i, si s’han obtingut unes qualificacions altes, es pot sol·licitar un segon tipus de certificació emesa per la Facultat d’Informàtica de Barcelona i l’IDEAI. La formació s’articula al voltant d’un discurs sobre la ciutat del futur protagonitzat per Icàtia, un personatge dissenyat per Karina Gibert, directora de l’IDEAI, que vol trencar estereotips i despertar vocacions STEAM. A més, la Icàtia té un rellotge que concentra els atributs que hauria de tenir la intel·ligència artificial.

El curs es pot iniciar lliurement quan es desitgi, i aporta els conceptes més bàsics sobre IA i la cultura general necessària per reconèixer on hi ha IA en el món, com relacionar-s’hi de forma segura i com pot donar suport per millorar certes tasques de la vida quotidiana, sempre dins els marcs ètics de protecció ciutadana. CiutadanIA és un curs apte per a tothom: no cal formació tècnica per fer-lo i et pots divertir mentre aprens!