Fundació i2CAT és una de les entitats organitzadores de ‘BeFuture! Manresa’, una jornada orientada a potenciar l’aposta tecnològica i digital de la ciutat

15/09/2022

La jornada BeFuture! Manresa ha comptat amb la participació de representants de l’àmbit institucional, empresarial i social, que han analitzat el paper clau de la tecnologia per a resoldre els reptes als quals s’enfronta la ciutat. Aquesta aposta per la transformació digital de la capital del Bages permetrà oferir serveis més inclusius i eficients als seus ciutadans, alhora que inicia la transició cap a una competitivitat més sostenible. L’acte forma part del programa d’activitats de l’Àrea 5G Catalunya Central i ha estat inaugurat per Marc Aloy, alcalde de Manresa, Dani Marco, director general d’Innovació i Economia.

Digital de la Generalitat de Catalunya, i Eduard Martín, CIO i director de Connectivitat Intel·ligent de MWCapital. Martin, juntament amb Sergi Figuerola, CTO i CIO de la Fundació i2CAT, i Alex Carballo, director d’Administracions Públiques Catalunya i Aragó de Vodafone, ha abordat també el futur de les ciutats intel·ligents i el rol dels ciutadans en la construcció de serveis avançats i sostenibles. Posteriorment, ha tingut lloc una taula rodona sobre la digitalització com a motor social amb la participació de Joana Barbany, directora general de la Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Therese Jamaa, vicepresidenta de Huawei Spain, Sor Lucía Caram, directora de la Fundació Convent de Santa Clara, i Sònia Recasens, membre del consell assessor de la Fundació Pere Tarrés. La sessió ha posat l’accent sobre com la tecnologia contribueix a avançar sense deixar a ningú enrere.

A més, 40 joves manresans han participat avui en la primera “Manresa Social Hackathon” emmarcada en el BeFuture! Manresa, una marató de programació adreçada a facilitar les gestions de tràmits burocràtics de les persones migrants, com per exemple, la gestió del permís de residència o el de treball. La jornada, impulsada per Mobile World Capital Barcelona, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Fundació i2CATat, Ajuntament de Manresa, Fundació del Convent de Santa Clara, Huawei, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Vic i Creacció, compta amb estudiants de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (UPC), l’Escola Joviat, l’Institut Lacetània i joves becats per la Fundació Convent de Santa Clara per cursar formació en TIC. Per equips, tots ells han treballat per desenvolupar una proposta teòrica que han defensat a través d’un elevator pitch davant d’un jurat d’experts, compost per Therese Jamaa, vicepresidenta de Huawei Spain, Gabriel Prat, president del Patronat de la Fundació Convent de Santa Clara i Eduard Martín, CIO i director de Connectivitat Intel·ligent de MWCapital, entre d’altres.

Finalment, les empreses assistents a l’esdeveniment han tingut l’oportunitat de participar en un workshop dirigit a professionals i emprenedors de la indústria 4.0 local per pensar en com les últimes innovacions tecnològiques que permet la transformació digital poden revolucionar els seus negocis. Un taller on han pogut treballar casos d’ús aplicant els últims avenços en tecnologies com la intel·ligència artificial, la realitat augmentada o la connectivitat 5G.

Manresa, segona parada del ‘Huawei Roadshow 2022’

Fins les 18 h d’avui dijous, els manresans i manresanes poden visitar també el ‘ Huawei Roadshow 2022 ’, una exposició itinerant per conèixer de primera mà solucions tecnològiques innovadores aplicades a diferents sectors com el comerç minorista, finances, transport, etc. Manresa ha estat la segona parada d’aquest tour de Huawei a Catalunya, que va començar dos dies abans a Barcelona.

 

Troba tota la informació sobre BeFuture! a la pàgina web oficial de la Mobile World Capital.