i2CAT participa en l’estrena del laboratori LAB 5G de l’Àrea 5G de Ponent, emmarcat en el projecte de les Àrees 5G

26/07/2021

La setmana passada es va presentar el laboratori LAB 5G de l’Àrea 5G de Ponent “Lleida ON”, un nou laboratori que permetrà a les empreses lleidatanes disposar d’aquesta connectivitat de cobertura i testejar els seus productes i serveis amb la tecnologia 5G.

El LAB 5G, ubicat a la tercera planta de la Cambra de Comerç de Lleida, podrà ser utilitzat per totes les empreses que ho desitgin, de forma gratuïta, que tindran a la seva disposició diverses eines de connexió a Internet, mesuradors, components per testejar eines d’IoT, material d’ofimàtica i fonts d’alimentació, entre d’altres.

L’acte de presentació del LAB 5G de l’Àrea 5G de Ponent va comptar amb la presència de Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida; i Miquel Pueyo, alcalde de Lleida. Per part d’i2CAT, l’acte va comptar amb la presència de Jara Forcadell, responsable dels projectes d’innovació i 5G, i Oscar Alavedra, project manager 5G. També es va comptar amb la presència de Xavier Flores, responsable tècnic del projecte Àrees 5G de la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya. Per part de Telefónica, l’acte va comptar amb Julián Vinué, gerent d’Innovació i Relacions Institucionals a Telefónica, i Tomeu Sabater, project manager 5G a Mobile World Capital Barcelona.

El projecte Àrees 5G és un projecte de desenvolupament territorial impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i en el marc de l’Estratègia 5G de Catalunya, amb la voluntat de potenciar l’ecosistema català de la 5G i convertir Catalunya en un hub de referència internacional al voltant d’aquesta tecnologia.

L’Àrea 5G de Ponent compta amb el suport i la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Cambra de Comerç de Lleida, Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i Telefónica.

 

Font original: Mobile World Capital