Participeu a l’estand ‘NewSpace Catalonia’ que la Generalitat portarà a l’International Astronautical Congress (IAC22) de París!

24/05/2022

La Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), donen l’oportunitat a empreses innovadores o centres de recerca i innovació de l’àmbit de l’espai de participar a l’estand ‘NewSpace Catalonia’ en l’International Astronautical Congress 2022 (IAC22). L’esdeveniment se celebrarà del 18 al 22 de setembre al París Convention Center. Amb la col·laboració de l’IEEC i de la Digital Catalonia Alliance (DCA), el Govern de la Generalitat obre una convocatòria de selecció d’empreses o centres de recerca i innovació catalans de l’àmbit de l’espai que vulguin participar a l’estand ‘NewSpace Catalonia

Es disposarà d’un estand de 108m2 on es mostrarà el potencial d’interacció entre el sector espacial i el digital, ambdós estratègics per l’eclosió de la nova economia de l’espai. Serà un espai on es podran donar a conèixer les activitats empresarials, establir contactes i promoure col·laboracions d’abast internacional. L’estand NewSpace Catalonia és una iniciativa emmarcada dins l’Estratègia NewSpace de Catalunya, impulsada pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), la Fundació I2CAT, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquesta col·laboració busca projectar al món les capacitats industrials, d’innovació, i de generació de talent presents a l’ecosistema català.

L’IAC22 és el congrés espacial més important del món. Cada any, tots els actors d’aquesta indústria es reuneixen per oferir les novetats i innovacions sobre l’espai, establir contactes i possibles col·laboracions. Amb el lema ‘Space for @ll’, l’IAC22 vol reunir totes les comunitats espacials amb l’ecosistema d’empreses i start-ups, emprenedors, laboratoris, investigadors científics i fabricants que podrien participar en activitats o beneficiar-se’n.

Les empreses i entitats que s’allotgin a l’estand gaudiran de les diferents activitats de difusió i internacionalització que es duguin a terme, així com d’acompanyament i suport per part dels membres impulsors de l’estratègia.

La data límit de presentació de sol·licituds és el 16 de juny de 2022.

Què inclou la participació?

  • Àrea reservada a l’estand NewSpace Catalonia de la Generalitat.
  • Promoció a través de diferents canals de comunicació (web, premsa, etc.).
  • 2 entrades al congrés (‘Exhibition booth staff badges’)
  • Inclusió al catàleg oficial online d’empreses de l’lAC2022.
  • Participació en els diferents actes organitzats per la Generalitat de Catalunya en el marc de l’IAC22.

El cost per cada empresa que vulgui tenir un espai a l’estand és de 500€. L’empresa ha d’assumir, a més, tots els costos associats al desplaçament, transport i instal·lació de contingut al seu espai.

Requisits obligatoris

Per participar en el procés de selecció cal:

  • Enviar un correu electrònic amb les vostres dades de contacte a [email protected] abans del 16 de juny de 2022 (23:59 h), tot indicant a l’assumpte “IAC22: Espai a l’estand NewSpace Catalonia”.
  • Documentació que cal adjuntar en el correu electrònic:

– Breu descripció en anglès (màxim 100 paraules) i en català. Aquesta serà la descripció que es farà servir per al catàleg IAC22, així com en les accions de difusió i comunicació que considerin oportunes les entitats impulsores de l’estratègia NewSpace de Catalunya. El vostre consentiment es considera implícit. És important que el text sigui ENTENEDOR i DESCRIPTIU.

– Adjuntar un fitxer en format PowerPoint amb una presentació corporativa de l’empresa en anglès. Màxim 15 diapositives.

– Adjuntar un fitxer amb el logotip que desitgeu que surti en el catàleg (en format “traçat” o alta resolució: Freehand, Illustrator, etc.).

Aquest serà el logotip que es farà servir en la senyalització de la vostra empresa a l’estand NewSpace Catalonia de la Generalitat.

– El Powerpoint i el logo s’hauran d’enviar a través d’alguna web de transferència de fitxers, per exemple: Dropbox, WeTransfer, etc.

– Abans del 23 de juny de 2022 rebreu confirmació de si heu estat seleccionats.

Criteris de selecció

Ser una empresa o centre de recerca i innovació català que treballa en el segment de negoci de l’àmbit espacial. El comitè de selecció tindrà en compte:

  • El nivell d’innovació i originalitat dels productes, serveis o aplicacions de la vostra empresa o centre.
  • Les possibilitats d’internacionalització.
  • El grau de maduresa o d’implementació en el mercat dels vostres productes, serveis o aplicacions.