La Fundació i2CAT presenta la 9a edició de l’SmartCatalonia Challenge amb la Direció General de Transport i Mobilitat i

19/04/2021

La 9a edició de l’SmartCatalonia Challenge es centra en millorar digitalment el transport públic per carretera. La Direcció General de Transport i Mobilitat va presentar 5 reptes per animar a petites empreses i startups a crear solucions TIC que donin resposta a les necessitats plantejades per municipis i entitats del país. 

La presentació en línia va començar amb la introducció de Dani Marco, director general d’Economia i Innovació Digital, i David Saldoni, director general de Transports i Mobilitat. Els reptes proposats per aquesta edició són:

  • Repte 1: Millora del sistema de recollida i accés a la informació. Aquest repte té l’objectiu de trobar una solució capaç de facilitar l’accés d’informació a l’usuari en temps real i optimitzar comunicacions.
  • Repte 2: Optimització de serveis per a la gent amb diversitat funcional. Aquest repte aspira a trobar una solució tecnològica per millorar l’accés adaptat a la informació, accessibilitat, i experiència d’usuari per facilitar l’accés i la inclusió de tots els ciutadan en tots els serveis.
  • Repte 3: Pagament digital. La idea és digitalitzar el bitllet senzill, oferint una alternativa al sistema de pagament en efectiu.
  • Repte 4: Servei a les àrees amb menys densitat de població. El principal objectiu d’aquest repte és trobar una solució innovadora que promogui mobilitat sostenible en aquelles àrees on el transport públic per carretera no arriba de forma òptima o té baixa freqüència de pas.
  • Repte 5: Prevenció de l’assetjament sexual en el transport públic. Per a prevenir, reduïr i combatre els casos d’assetjament sexual en el transport públic, aquest repte busca una solució innovadora capaç de millorar la seguretat per a les usuàries.

El registre està obert fins el 23 de juliol. Un jurat especialitzat seleccionarà les 10 millors propostes, que competiran a la Gala Final d’aquest setembre. Les tres idees guanyadores rebran un premi valorat en 20.000 € (15.000 €, 3.000 € i 2.000 €, respectivament) i l’oportunitat de presentar una proposta a l’Smart City Expo World Congress 2021. La solució guanyadora també realitzarà una prova pilot amb la Direcció General de Transport i Mobilitat.

L’esdeveniment es pot veure aquí

Font original: Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori