i2CAT ha presentat en el MWC2021 una solució d’ubicació i localització en interiors basada en tecnologia UWB

30/06/2021

La solució de localització i seguiment de contactes Contact Tracing Solution proporciona una solució d’ubicació en temps real en interiors amb una precisió de 20 cm que permet controlar les distàncies de seguretat de les persones a les fires

La solució ha estat dissenyada i desenvolupada per i2CAT en col·laboració amb La Fira de Barcelona, ​​TIC Salut i MWCapital. Contact Tracing Solution es basa en la tecnologia Ultra-Wide Band (UWB) que permet la transmissió de dades a gran velocitat a distàncies curtes, amb una precisió inferior a 30 cm i amb un baix consum d’energia. Entre 2020 i 2021 s’han realitzat dues proves in situ a Fira de Barcelona i aquest matí s’ha presentat el projecte al Mobile World Congress acompanyat d’una demostració.

La solució

La persona duu un badge amb tecnologia UWB BLE i en el recinte firal hi ha una sèrie d’antennes que poden calcular la seva posició i reportar-la periòdicament a una plataforma remota. Aquesta plataforma pot analitzar la distància entre persones gràcies a la informació recollida, i en cas que s’estableixi contacte directe o es redueixi la distància mínima permesa, el sistema alerta sobre la necessitat de recuperar la separació mínima.

La solució podria tenir també una aplicació en la traçabilitat de persones que hagin mantingut contacte amb algun assistent en cas que aquest esdevingués un cas positiu de COVID-19. Amb aquesta informació, serà possible derivar, mitjançant un mostreig i processant dades en temps real, els contactes que una persona ha pogut establir i quina distància ha mantingut amb aquests contactes.

Esperem la teva visita en l’estand de Mobile World Capital per poder mostrar-te la tecnologia en viu alhora que abordar plegats com alguns dels components utilitzats per i2CAT, disponibles per al seu llicenciament, poden esdevenir noves aplicacions que despleguin tot el potencial en entorns de logística o la indústria 4.0.