La Fundació i2CAT i Suara Cooperativa signen un acord per impulsar la transformació digital en el sector social i sociosanitari

02/10/2024

L’acord, que posa la persona atesa i treballadora al centre, busca desenvolupar projectes col·laboratius que fomentin una transformació digital del sector sociosanitari i social, amb especial èmfasi a les zones rurals

 

La Fundació i2CAT i Suara Cooperativa han formalitzat avui un acord de col·laboració amb l’objectiu de promoure la digitalització del sector social i sociosanitari. L’acord potenciarà el desenvolupament de projectes que permetin comprendre i visibilitzar com la tecnologia pot millorar la prestació de serveis socials, assegurant que tant les persones ateses com les professionals del sector esdevinguin agents actius en aquesta transformació digital. 

Ambdues entitats s’han compromès a establir un marc de col·laboració per identificar, promoure i desenvolupar projectes de recerca en l’àmbit local i europeu. Aquests projectes analitzaran l’impacte de les tecnologies digitals avançades en el sector social i sociosanitari, amb la finalitat de millorar la qualitat dels serveis. Aquest compromís es vehicularà a través de la iniciativa Col·laboratori Catalunya, impulsada per la Generalitat de Catalunya i i2CAT, que impulsa el model de la quàdruple hèlix, a través del qual es connecta el món acadèmic i de la recerca, empreses, administracions i ciutadania per col·laborar en projectes que fomentin una transició digital inclusiva. Un dels exemples més rellevants és el Col·laboratori de Salut i Benestar, que genera sinergies en aquest àmbit i s’internacionalitza a través del projecte europeu INTEGER, dins el programa Horizon Europe.

L’acord també inclou la col·laboració per promoure la metodologia Living Lab, tant en àrees rurals com urbanes. i2CAT facilitarà la identificació i connexió amb startups, centres acadèmics i grups de ciutadans rellevants perquè Suara Cooperativa desenvolupi projectes socials en zones rurals que apropin les tecnologies digitals avançades. D’altra banda, Suara Cooperativa contribuirà com a actor de referència, aportant el seu coneixement i xarxa relacional, per promoure el desplegament del Col·laboratori Catalunya a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Amb aquest conveni, i2CAT i Suara Cooperativa reafirmen el seu compromís amb la innovació i la transformació digital del sector social i sociosanitari, treballant conjuntament per construir un futur més inclusiu i tecnològicament avançat. En paraules del director d’i2CAT, Sergi Figuerola, Amb aquest acord, reafirmem el nostre compromís amb la innovació social digital, promovent el desenvolupament de solucions tecnològiques que millorin la qualitat de vida de les persones i assegurin una digitalització accessible i beneficiosa per a tota la societat.” Per al codirector general de Suara Cooperativa, Tomàs Llompart: “l’àmbit dels serveis a les persones ha de seguir impulsant l’ús de tecnologies digitals avançades per millorar la prestació de serveis socials i el rendiment dels recursos existents”.