Cada equip podrà triar la matèria i eines que prefereixi i entre els reptes plantejats s’inclourà la gamificació de l’aprenentatge, les experiències immersives i les eines col·laboratives i educatives. Els grups treballaran durant dos dies i els projectes es presentaran dimecres a la sala de Graus davant un jurat expert que decidirà els projectes guanyadors.
El rector de la URV, Josep Pallarès, ha posat en valor “la multidisciplinarietat d’aquesta Hackató”, que compta amb la participació de les facultats de Ciències de l’Educació i Psicologia, de Lletres i l'Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, i ha encoratjat les participants a posar en valor el seu talent: “ Avui us enfronteu al repte de proposar solucions tecnològiques innovadores per millorar l’aprenentatge en els estudis de primària”
Sergi Novo, gerent del TICSud, ha valorat molt positivament l’acollida de la iniciativa i ha destacat que aquesta Hackató “uneix talent jove del territori, la tecnologia i la capacitat d’innovació al voltant de la formació, elements clau pel futur de la Catalunya Sud”.
La directora general d’Economia i Societat Digitals, Sandra Ruiz, ha remarcat que “el talent digital és un recurs estratègic per al nostre futur, i el talent femení hi ha de jugar un paper protagonista. Iniciatives com la Hackató Woman in Tech són essencials per fomentar vocacions tecnològiques des de la base, impulsar la igualtat d’oportunitats i garantir la Catalunya digital que volem”.
La primera jornada de la Hackató ha acollit també amb una taula rodona en què hi han pres part els experts en solucions tecnològiques relacionades amb l’educació Clara Brull, CEO de Grup CBS Quality; Juan Domingo, CEO de Magnore; Sergi Sarri, responsable de Tech Innovation de Mobile World Capital i la directora general d’Economia i Societat Digitals, Sandra Ruiz.
La primera jornada de la Hackató ha comptat amb les intervencions de Sergi Novo, gerent del TICSud; Josep Pallarès, rector de la Universitat Rovira i Virgili, i Sandra Ruiz, directora general d’Economia i Societat Digitals de la Generalitat de Catalunya, que han obert la sessió amb una benvinguda institucional. Rosa Paradell, directora del departament d’Estratègia i Innovació al Sector Públic del centre de recerca i2CAT; Sergi Sarri, responsable de Tech Innovation de Mobile World Capital i Maria del Mar Giné, directora dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Treball a Tarragona també han assistit a l’acte.
La Hackató Woman in Tech està impulsada pel Clúster TIC Catalunya Sud i la Universitat Rovira i Virgili, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Mobile World Capital i i2CAT en el marc de la iniciativa Àrees Digitals, i la col·laboració de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus.