i2CAT at MWC 2021

Immerse yourself in the future of communications

Immerse yourself in the future of communications
28 JUNE - 01 JULY 2021
Immerse yourself in the future of communications
img_1
28 JUNE- 01 JULY 2021
OUR LIVE DEMOS

Preventing Covid in enclosed spaces

28/06/2021 In less than a year and a half, the world has had to learn from a situation that was difficult to imagine. Medicine and technology have devised methods to fight against the coronavirus. In this year’s Mobile World Congress you will be able to see demonstrations of how the communications technology and 5G can help in times of a pandemic. The internet research and development centre i2CAT decided to investigate how to set up a contact tracing system in a closed space. In a collaboration project with the Fira, they resorted to ultra-wideband technology.

Presenten al MWC un sistema per traçar els moviments dels assistents en grans esdeveniments i trobar contactes estrets

30/06/2021 La Fundació i2CAT, Fira de Barcelona i Tic Salut Social han desenvolupat un sistema per traçar els moviments dels assistents en grans esdeveniments en espais tancats, com fires o concerts, i localitzar els contactes estrets en cas de positiu per covid. Per això, s'aplica l'Ultra Wideband, una tecnologia que permet "moltíssima precisió" dels moviments dels assistents i que cada deu segons n'indiqui la posició exacta, segons ha explicat el director de la fundació i2CAT, Josep Paradells, en una presentació a l'estand de Mobile World Capital a MWC.

La Generalitat presenta un vehículo conducido de forma remota gracias al 5G

28/06/2021 Este piloto-impulsado por el Departamento de Políticas Digitales y Territorio, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la Fundació i2CAT, MiR Robots, Cellnex y Vodafone- forma parte del proyecto del Corredor 5G del Mediterráneo, en el marco del cual se llevarán a cabo las primeras pruebas de servicios y comunicaciones móviles 5G con vehículos autónomos y conectados, como un laboratorio en la autopista AP-7 o en el ferrocarril entre Figueres y Perpinyà (Girona).

MWC dia 4: negocis que no surten a les fotos

01/07/2021 Una altra tecnologia que els consumidors no podem comprar directament però de la qual anirem gaudint cada cop més és l’Ultra Wide Band (UWB) que Apple inclou des de l’iPhone 11 Pro i Samsung des del Galaxy Note 20 per habilitar aplicacions que requereixin localització amb més precisió que la del Bluetooth, sigui fer servir l’smartphone per obrir el cotxe o bé el seguiment de persones i objectes. La catalana Mobile Knowledge ofereix eines per desenvolupar aplicacions basades en UWB, i la Fundació i2Cat ha mostrat a l’estand de la Mobile World Capital com seria un sistema de rastreig de contactes estrets amb persones infectades del pròxim covid quan els xips UWB siguin prou barats per incloure’ls en la credencial que els congressistes d’un futur MWC portarem penjada del coll.

La tecnología se esmera para que entornos críticos sean 'limpios' y más seguros

01/07/2021 En el mismo stand de la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) se presentaron ayer, con tan solo una hora de diferencia, dos nuevos productos tecnológicos destinados ofrecer entornos de máxima seguridad sanitaria: un sistema de seguimiento de personas mediante pequeños satélites y un robot desinfectante. El primero de ellos, por encargo de Fira de Barcelona, fue anunciado por Josep Paradells, director de la Fundación i2Cat, centro de investigación sobre internet, que estuvo acompañado por Eduard Martín, CIO y director 5G de la MWCapital; Marc Serra, director de Servicios e Infraestructuras de Fira de Barcelona; y Josué Sallent, director de la Fundación TIC Salud Social.

MWC2021: 4YFN, la plataforma de despegue de las startups

27/06/2021 Según la asociación Barcelona Digital Talent, “Es clave fomentar la recuperación de la crisis de la pandemia reconvirtiendo profesionales hacia el ámbito digital tanto por la demanda del mercado como la calidad de empleo. Cada vez más empresas, sean del sector que sean, necesitarán profesionales con habilidades tecnológicas. Exigirán perfiles técnicos, como desarrolladores web, pero también conocimientos básicos para programar, lo que en inglés se llama low code”. Está previsto que durante el congreso se celebran varios eventos, entre los cuales destaca un hackatón organizado por la BDT, donde empresas como Bayer, Suez, Wolters Kluwers, Fundación i2CAT o Accenture estarán en busca de profesionales para incorporarlos a sus compañías o bien asesorándoles sobre su carrera profesional.

Lleida serà la seu de la Mobile Week Catalunya 2021

28/06/2021 La ciutat de Lleida serà del 8 al 10 de juliol seu de la Mobile Week Catalunya 2021. La Mobile Week és una iniciativa de Mobile World Capital que neix amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania un espai de reflexió i participació sobre la transformació digital. L'Ajuntament de Lleida és la institució coordinadora i juntament amb l'Escola Politècnica de la Universitat de Lleida, la Cambra de Comerç, el Parc Científic i Tecnològic, l'AETI i i2CAT s'ha programat un seguit d'activitats dirigides a tota la ciutadania, en diferents àmbits d'interès.

Movilidad conectada con 5G en el MWC 2021

21/06/2021 El Govern expondrá en el stand Digital Catalonia del Mobile World Congress 2021 bajo el lema 5G is the new mobility la nueva movilidad conectada con 5G, "que permitirá mejorar ámbitos estratégicos para el país y claves para la ciudadanía", según ha explicado el Govern a través de un comunicado. La Generalitat hará una demostración en directo de conducción conectada y remota con 5G y de "cómo la tecnología puede ayudar a lograr una movilidad más eficiente y segura". El piloto es un proyecto conjunto de la Conselleria de Vicepresidencia y de Políticas Digitales y Territorio, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la Fundación i2CAT y Robots Mir, en el marco de la Estrategia 5G de Catalunya y el proyecto corredor 5G del Mediterráneo.

La conducció remota amb 5G, protagonista al MWC

21/06/2021 5G is the new mobility és el lema del projecte del Govern per al pròxim Mobile World Congress, la fira mundial de telefonia mòbil que se celebrarà en format físic i virtual entre el 28 de juny i l'1 de juliol al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona. Entre les diferents iniciatives que preveu l’executiu català a través del Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals destaca una demostració en directe de conducció remota i connectada amb 5G, una tecnologia que, un any més, protagonitzarà bona part de les novetats del congrés. La iniciativa s’ha dut a terme en col·laboració amb la CCMA, la Fundació i2CAT i Robots MiR, i també comptarà amb el suport tècnic de Vodafone i Cellnex.

Vodafone reclama al Mobile més inversió pública en xarxes 5G

29/06/2021 Gràcies a la xarxa 5G desplegada a Barcelona, l’operadora ha dotat de connectivitat 5G comercial el tram del ferrocarril entre plaça d’Espanya i la Fira, cosa que permet, en col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Mobile World Capital Barcelona i la Generalitat de Catalunya testejar solucions disruptives per als viatgers en un dels primers laboratoris ferroviaris 5G del món. A més, es porta a terme un innovador pilot 5G amb l’Hospital Sant Joan de Déu, SEM, SASEMAR i Port de Barcelona i un altre en col·laboració amb la Fundació i2CAT sobre mobilitat del futur, aprofitant la baixa latència de la seva xarxa 5G.

El Mobile World Congress 2021 termina con pocas novedades pero con propuestas AR/VR

01/07/2021 La celebración en Barcelona del Mobile World Congress 2021 llega a su fin en una edición protagonizada más por las ausencias de grandes compañías que por anuncios de nuevos dispositivos o tecnologías. EEl centro de investigación i2CAT ha presentado en el MWC 2021 estos días una tecnología que permitirá realizar conferencias usando hologramas y visores AR/VR. Este sistema se llama Holomit y usa vídeos volumétricos para proyectar en tiempo real a diferentes personas, con el objetivo de hacer evolucionar las videollamadas a holoconferencias.

La solució catalana per traçar els moviments dels assistents en grans esdeveniments

30/06/2021 La Fundació i2cat, Fira de Barcelona i Tic Salut Social creen una tecnologia que ofereix informació de posició exacta de les persones cada 10 segons. El Mobile World Congress ha estat l’escenari per a la presentació d’un sistema d’Ultra Wideband, un sistema que permet traçar els moviments dels assistents en grans esdeveniments en espais tancats, com fires o concerts, i localitzar els contactes estrets en cas de positiu per covid-19. El mecanisme funciona amb un tag que porten els tots els assistents, un element que ja incorporen els telèfons de gamma alta.

Presenten al MWC un sistema per traçar els moviments dels assistents en grans esdeveniments i trobar contactes estrets

30/06/2021 La Fundació i2CAT, Fira de Barcelona i Tic Salut Social han desenvolupat un sistema per traçar els moviments dels assistents en grans esdeveniments en espais tancats, com fires o concerts, i localitzar els contactes estrets en cas de positiu per covid. Per això, s’aplica l’Ultra Wideband, una tecnologia que permet “moltíssima precisió” dels moviments dels assistents i que cada deu segons n’indiqui la posició exacta, segons ha explicat el director de la fundació i2CAT, Josep Paradells, en una presentació a l’estand de Mobile World Capital a MWC.

MWC 2021: ¿qué es lo que no te puedes perder?

28/06/2021 Vodafone realizará estos días 20 demostraciones digitales de casos de uso desarrollados con tecnologías como 5G, IoT industrial, cloud, edge computing, realidad virtual o inteligencia artificial. Además, estos días llevará a cabo un innovador piloto 5G con el Hospital Sant Joan de Déu, SEM, SASEMAR y Port de Barcelona y otro en colaboración Fundació i2CAT sobre movilidad del futuro, aprovechando la baja latencia de su red 5G.
Some of our projects
Contact us

  Side events

  Mobile Week

  OUR PARTICIPATION IN THE MOBILE WEEK 

  Mobile Week

  OUR PARTICIPATION IN THE MOBILE WEEK 

  "La 5G arriba a la lluna"

  Rosa Paradell, directora d’innovació i desenvolupament ……. participa a la taula rodona….

  " El futur de les telecomunicacions"

  Sergi Figuerola, CTIO de…….