Arriba la 3a edició del Congrés de Competències Digitals sota el lema “Ciutadania ètica i compromesa en l’àmbit digital”

15/07/2022

El 5 d’octubre, el Cibernàrium de Barcelona Activa acollirà la tercera edició del Congrés de Competències Digitals, que enguany s’articula sota el lema “Ciutadania ètica i compromesa en l’àmbit digital”. L’esdeveniment, que en aquesta edició tindrà format híbrid, comptarà també amb diferents tallers virtuals de tipus metodològic i tecnològic i que es duran a terme entre els dies 3, 4, 6 i 7 d’octubre. 

En les últimes dècades hem assistit a la ràpida adopció, per part d’infants i joves, de les noves tecnologies digitals. D’altra banda, aquestes mateixes tecnologies han irromput en sectors com el de la salut o l’educació, generant noves oportunitats i expandint l’abast de la seva activitat. Per aquest motiu, ara més que mai, es necessita una formació i actualització en competències digitals des d’un enfocament més ètic i inclusiu. 

Amb aquest plantejament, el congrés d’enguany reunirà personalitats de referència en l’àmbit digital per reflexionar i debatre al voltant d’un seguit de qüestions clau: Com afrontem la bretxa digital i les desigualtats? De quina manera podem aconseguir el benestar i la seguretat digital? Com contribuïm al desenvolupament d’una ciutadania digitalment empoderada d’una forma ètica i inclusiva per a totes les persones? 

El programa inclou conferències i taules rodones presencials, així com diferents tallers pràctics i virtuals. 

Pots consultar el programa en: https://actic.gencat.cat/ca/congres/

Obertura d’inscripcions: 1 de setembre de 2022.

El Congrés de Competències Digitals és una iniciativa conjunta del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Barcelona Activa, Blanquerna – Universitat Ramon Llull i la Universitat Oberta de Catalunya. Aquesta edició està organitzada per la Fundació i2CAT.