El Circuit de Barcelona-Catalunya i 5G Barcelona s’uneixen per impulsar la tecnologia 5G en l’àmbit de la mobilitat, els esports i l’entreteniment

08/05/2019
  • L’espai es convertirà en un entorn real de proves amb tecnologia 5G aplicada, entre d’altres, a esdeveniments multitudinaris com ara el Gran Premi d’Espanya de F1
  • El Circuit té com a objectiu desenvolupar una plataforma tecnològica neutra que permetrà testejar tecnologies i aplicacions 5G en diferents sectors.

 

Barcelona, 7 de maig de 2019.- El Circuit de Barcelona-Catalunya i 5G Barcelona, iniciativa que permetrà validar i adoptar tecnologia 5G en entorns reals, han signat un acord de col·laboració que permetrà que el Circuit es consolidi com un laboratori 5G únic i amb capacitat per provar durant 320 dies a l’any. En concret, l’acord permetrà avançar en l’aplicació de la tecnologia 5G en sectors com  la mobilitat, l’entreteniment o els esports, desenvolupant els coneixements sobre plataformes experimentals neutres.

El valor diferencial de la instal·lació, a més de l’activitat continuada al llarg de l’any, radica en la celebració de tres campionats mundials- el Gran Premi d’Espanya de F1®, el Gran Premi de Catalunya de MotoGP™ i el Campionat del Món de Rallycross-, que congreguen conjuntament més de 350.000 espectadors durant el cap de setmana. Aquesta combinació de factors (instal·lacions esportives, tecnologia i grans concentracions de públic) fan del Circuit de Barcelona-Catalunya un dels primers emplaçaments a nivell internacional on posar a prova els trets més característics del 5G com la baixa latència, l’ample de banda o l’edge computing.

Durant l’acte de la signatura, Joan Fontserè, director general del Circuit de Barcelona-Catalunya, ha destacat que aquesta iniciativa permetrà “posicionar el Circuit com un referent tecnològic en el desenvolupament de la xarxa 5G. Aliar-nos amb 5G Barcelona és per nosaltres un salt qualitatiu que ens situarà a l’avantguarda dels serveis de connectivitat”. En representació de 5G Barcelona, Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona, ha afegit que “estem construint un ecosistema cada cop més cohesionat per posar a prova la tecnologia 5G al nostre territori, i comptar amb referents com el Circuit de Barcelona-Catalunya, que capten l’atenció mundial del seu sector, ens permet crear projectes amb un impacte global”.

Primeres activitats conjuntes

La implementació de la plataforma tecnològica té també com a objectiu detectar possibles  projectes pilot que, partint d’una primera prova al Circuit, puguin esdevenir iniciatives amb entitat pròpia. Per això, 5G Barcelona i el Circuit de Barcelona-Catalunya treballaran durant tot l’any per acostar l’activitat regular del Circuit – entrenaments, cursos de conducció o altres esdeveniments – a emprenedors i la indústria de la mobilitat, els esports i l’entreteniment.

En aquesta línia, el proper 12 de juny impartiran el primer taller per aquesta indústria per tal d’identificar necessitats i dissenyar conjuntament noves experiències innovadores mitjançant la tecnologia 5G.

 

5G Barcelona

5G Barcelona és una iniciativa publicoprivada que treballa per transformar l’àrea metropolitana de Barcelona en un laboratori obert a tota la ciutat per a la validació i adopció de tecnologies i aplicacions 5G en un entorn de vida real.

La iniciativa crea sinèrgies dins l’ecosistema 5G i ofereix una infraestructura experimental per provar, crear prototips i implementar noves solucions digitals a la ciutat. 5G Barcelona vol estimular i consolidar la innovació ja existent a Barcelona, ajudar a atreure inversió estrangera, impulsar noves empreses tecnològiques i generar una indústria completa al voltant de la tecnologia 5G.

La iniciativa està impulsada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, ​​Mobile World Capital Barcelona, ​​i2CAT , CTTC, Atos i la UPC.

www.5gbarcelona.org

 

Circuit de Barcelona-Catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya, situat a Montmeló, va ser inaugurat l’any 1991 gràcies a l’impuls de la Generalitat de Catalunya, el Reial Automòbil Club de Catalunya i l’Ajuntament de Montmeló. Des d’aleshores acull dos dels campionats més prestigiosos del món del motor, el Gran Premi d’F1® i el Gran Premi de MotoGP™, als quals s’hi ha sumat recentment el Campionat del Món de Rallycross.

A més de l’activitat de competició, el Circuit de Barcelona-Catalunya acull activitats a les seves instal·lacions els 365 dies de l’any: entrenaments privats i col·lectius, cursos de conducció, jornades d’incentius i de formació, presentacions mundials i molts altres esdeveniments. Als seus espais també es pot desenvolupar qualsevol tipus d’acció comercial, social o de relacions públiques.

En els seus 28 anys de vida, el Circuit de Barcelona-Catalunya s’ha posicionat com un dels millors circuits permanents i s’ha potenciat com un escenari únic per organitzar qualsevol esdeveniment o experiència gràcies a la qualitat dels seus serveis i a la polivalència de les seves instal·lacions. Gràcies a la seva ubicació privilegiada, a Montmeló, a pocs quilòmetres de Barcelona, també ofereix multitud d’opcions de gran atractiu turístic.

www.circuit.cat