i2CAT ja està al Mobile World Congress 2021!

28/06/2021

Aquests dies està tenint lloc el Mobile World Congress 2021, on i2CAT participa. L’edició d’aquest any, en paraules del MHP Pere Aragonès, “havia de ser una realitat en el marc de la recuperació”.

La Fundació i2CAT compta amb un estand propi en el Digital Catalonia Pavillion (Hall 3 Stand 3E70) Booth 1 amb HoloMIT, una holoconferència en 3D, que a part de treballar amb núvols de punts, té uns requeriments addicionals respecte a amplada de banda i latència. Mitjançant la combinació de diversos components de captura, compressió, multiconferència i representació 3D, i2CAT aconsegueix reduir les necessitats de computació, càrrega d’informació, amplada de banda i cost d’una solució extrem a extrem.

Esperem la teva visita per poder mostrar-te la tecnologia en viu alhora que abordar plegats com alguns dels components utilitzats per i2CAT, disponibles per al seu llicenciament, poden esdevenir noves aplicacions que despleguin tot el potencial dels entorns immersius. El sector de la tecnologia immersiva està creixent a una gran velocitat i brinda oportunitats innovadores en diversos camps com ara l’entreteniment, la producció audiovisual i la indústria 4.0. Gràcies al finançament d’ACCIO per al projecte ViVIM es va aconseguir desenvolupar la tecnologia que ara permet aquesta demostració.

i2CAT participa també a l’estand “Digital Catalonia” de la Generalitat, on sota el lema “5G is the new mobility”, s’ha presentat oficialmente avui un pilot de la nova mobilitat amb tecnologia 5G, que permet la teleassistència d’un conductor en carretera o autopista, i la conducció en remot i en temps real del seu vehicle davant d’una situació de risc. A més, incorpora una demostració d’enviament en temps real de continguts informatius audiovisuals al vehicle i a la infraestructura gràcies a la connectivitat 5G. El pilot és un projecte conjunt del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i2CAT i Robots MiR, en el marc de l’Estratègia 5G de Catalunya i el projecte 5GMed Corridor (Corredor 5G del Mediterrani), el corredor transfronterer on es faran les primeres proves de serveis i comunicacions mòbils 5G amb vehicles autònoms i connectats. La ‘demo’ al MWC serà possible gràcies a la connectivitat 5G de Vodafone i la col·laboració especial de Cellnex.

Durant tots els dies de congrés hi haurà demostracions de tots dos pilots.