i2CAT participa en la reunió amb el sector digital de Catalunya convocada pel president de la Generalitat

19/05/2020

El director de la Fundació i2CAT, Josep Paradells, ha participat en la reunió convocada pel president de la Generalitat, el Molt Honorable Senyor Quim Torra, i l’Honorable Conseller de Polítiques Digitals Jordi Puigneró amb representants de les principals institucions i empreses del sector digital català.

La trobada ha estat una oportunitat per analitzar i compartir els impactes de la crisi sanitària en l’activitat sectorial i per traçar una estratègia de cara als pròxims mesos. El President ha destacat la importància que ha tingut la digitalització i la tecnologia en el marc de la Covid-19 i ha subratllat el paper fonamental que tindrà aquest sector en els mesos que vindran.

En la seva intervenció, el director d’i2CAT, que ha parlat en representació dels centres de recerca i innovació digital de Catalunya, ha expressat el compromís i voluntat de les entitats R+D+i de col·laborar amb les institucions i les empreses del sector digital per impulsar la reactivació econòmica. En aquest sentit, s’han compartit els següents missatges amb el President per reforçar la implicació de l’ecosistema de recerca amb el context polític, econòmic i sanitari actual.

 

  • El valor de la col.laboració i el treball orientat a missions (necessitats/reptes), principis bàsics del model de la recerca i innovació digital, que han estat conceptes clau de l’èxit de moltes iniciatives que han sorgit durant la crisi sanitària.
  • Les TIC han esdevingut un sector essencial, com pot ser la sanitat o la seguretat.
  • La recerca i la innovació digital de Catalunya està compromesa amb la societat. L’ecosistema R+D+i està implicat per col.laborar amb les administracions públiques, les empreses i la ciutadania per donar resposta ràpida a necessitats socials derivades de la crisi sanitària.
  • La COVID-19 ha accelerat la transformació digital, però encara no ha arribat a tots els sectors, a tots els territoris i a tota la ciutadania.
  • La innovació digital és clau per accelerar la recuperació econòmica i transformar sectors que s’han vist greument afectats per l’impacte de la COVID-19. Cal fer una aposta de país per garantir i incrementar els pressupostos destinats a aquestes activitats R+D+i.
  • L’Administració ha d’impulsar la innovació orientada a missions, definint reptes i apostant per col.laboracions público-privades juntament amb l’ecosistema de recerca i innovació digital.
  • El Pacte Nacional de la Societat Digital i l’estratègia RIS3CAT pel període 2021-2027 són instruments que el Govern ha d’aprofitar per impulsar un sistema universal d’innovació digital, que permeti millorar l’equilibri territorial i que impulsi l’apoderament digital de la ciutadania.

La reunió ha comptat amb l’assistència de nombroses entitats i representants del sector com ara CTecno, l’ACECAMETIC, l’Associació de Professionals TIC, Barcelona Tech City, BSCCellnex, Cisco, CVCEURECATEveris, Hewlett Packard, IBM, Indra, Mobile World Capital, NAE, Orange, Seidor, Telefònica, T-Systems, Vodafone, la Xarxa Oberta de Catalunya i la Xarxa de Parcs Científics de Catalunya, entre d’altres.