L’aposta del Govern per la nova economia de l’espai arriba a l’IAC 2022, l’esdeveniment espacial més important del món, on i2CAT també participa

16/09/2022

Organitzada per la International Astronautical Federation (IAF) amb la col·laboració local del Centre National d’Études Spatiales (CNES), la 73a edició de l’Internacional Astronautical Congress (IAC) tindrà lloc del 18 al 22 de setembre al Centre de Convencions de París, la ciutat que va acollir el primer IAC de la història (1950) i que es convertirà, amb aquesta nova edició, en la que més vegades ha estat seu del congrés espacial, ja que també el va acollir els anys 1963 i 1982. Durant els 5 dies de congrés (un d’ells dedicat al públic general) i sota el lema ‘Space for @ll’, l’IAC 2022 vol reunir totes les comunitats espacials, l’ecosistema global emergent i start-ups, emprenedors, laboratoris, investigadors científics i fabricants que podrien participar en activitats espacials o beneficiar-se’n. També inclourà esdeveniments dedicats a estudiants i joves professionals i conferències i exposicions de temàtica espacial per al públic en general.

Catalunya participarà per primera vegada amb un pavelló propi a l’International Astronautical Congress (IAC) entre els 250 expositors i 6.500 participants d’arreu del món. Impulsat conjuntament pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), i amb la col·laboració de la Fundació i2CAT i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), el pavelló NewSpace Catalonia acollirà un total de 15 empreses i entitats de l’ecosistema espacial català en un espai de 108 m2 ubicat en un lloc destacat de la fira.

En aquest estand hi seran presents, d’una banda, les 4 entitats promotores de l’ Estratègia NewSpace de Catalunya: Generalitat de Catalunya (Polítiques Digitals), IEEC, i2CAT i ICGC, que disposaran d’un espai d’exposició diferenciat on explicaran les línies mestres i objectius de l’estratègia i exposaran les maquetes de l’Enxaneta i el Menut, el segon nanosatèl·lit que el Govern posarà en òrbita aquest any. A més, el pavelló acollirà 11 empreses del sector espacial català que disposaran, cadascuna d’elles, d’un petit estand per exposar els seus productes i serveis. Les empreses, totes elles membres de la Comunitat NewSpace de la Digital Catalonia Alliance (DCA), són Compoxi, Fregata Space, Gutmar, isardSAT, Lobelia Earth, Kreios Space, Pangea Aerospace, Sateliot, Satellogic, SpaceSUR i Telstar.

La participació de la delegació catalana en aquest esdeveniment internacional té un objectiu doble: projectar internacionalment l’Estratègia NewSpace del Govern i l’ecosistema català de l’espai i afavorir que les empreses catalanes participants puguin fer negocis i establir contactes internacionals com a part d’un ecosistema innovador. Així, a més de participar en activitats de la pròpia fira i congrés, la delegació catalana n’organitzarà de pròpies, com ara reunions amb delegacions, agències i empreses d’altres països i trobades de networking al l’estand NewSpace Catalonia per connectar l’ecosistema global amb les empreses catalanes participants.

Font orginal: Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i de Territori