Reconeixement especial a i2CAT en el XIII Congrés d’Innovació i Serveis Públics (CNIS)

20/10/2023

El Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics és un de les principals trobades a escala nacional sobre innovació en el sector públic. Els Premis CNIS, que estan formats per 13 categories i que van rebre més de 100 candidatures en l’edició de 2023, tenen com a objectiu realçar el treball realitzat per l’administració pública i detectar bones pràctiques que serveixin de referent per a la resta d’administracions.

L’Estratègia d’Innovació Social i Digital a Catalunya

La Fundació i2CAT va rebre un reconeixement especial que posa en valor l’Estratègia d’Innovació Social i Digital a Catalunya que té la voluntat de fomentar espais que connecten els diferents agents actius en els territoris, sectors, organitzacions i les seves comunitats i comprèn una sèrie de projectes que s’executen de manera coordinada amb la Generalitat de Catalunya per a potenciar una malla descentralitzada d’innovació social i digital: el Laboratori d’innovació social, el Colaboratori Catalunya, les àrees digitals, el TDA 5G Rural i la Digital Catalonia Alliance (DCA Challenges).

A l’acte van acudir en representació d’i2CAT Rosa Paradell (Directora d’ Innovation Business Public) i Marta Martorell (Directora de Digital Society Technologies).

Triple premi per a Catalunya

La iniciativa guardonada pels Premis CNIS en la categoria de Millor projecte amb intel·ligència artificial es va atorgar al Model de IA per al diagnòstic de melanomes, un projecte que es duu a terme gràcies al treball i la col·laboració entre el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), la Direcció General d’Administració Digital i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

La IA per al diagnòstic de melanomes, té com a objectiu desenvolupar i optimitzar un sistema d’intel·ligència artificial que, mitjançant la utilització d’imatges demoscòpiques, detecti i classifiqui amb alta precisió el melanoma i altres lesions cutànies, amb la fi millorar el pronòstic i la intervenció terapèutica en pacients diagnosticats.

Finalment, la directora general de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana, Ester Manzano, va rebre un reconeixement especial per la seva trajectòria professional i la seva labor de transformació digital dins de l’Administració al servei de la ciutadania.