Sateliot guanya el premi ‘Catalonia Prize’ atorgat per la Generalitat en el marc del programa internacional d’inversió ‘Tech Tour Space 2021’, en el que i2CAT participa

22/12/2021

L’empresa Sateliot ha estat la guanyadora del ‘Catalonia Prize’, atorgat per la Generalitat de Catalunya en el marc del programa internacional d’inversió ‘Tech Tour Space 2021‘ a la startup que millor pot contribuir al desenvolupament del sector espacial en el país. Consisteix en un assistent personal que Sateliot podrà fer servir per millorar el seu posicionament en el mercat, facilitar el seu accés a programes de finançament privat i públic, així com en infraestructures i coneixement de l’ecosistema català. Sateliot ha estat seleccionada d’entre un total de 10 empreses, que han hagut de presentar un pla de desenvolupament empresarial vinculat a l’eventual trasllat de la seu o a la creació d’un centre de treball a Catalunya, en cas de no existir, i a la consolidació i expansió d’activitats a Catalunya. El personal del centre de treball ha d’estar associat a activitats d’I+D o innovació.

A més de la guanyadora, també s’han proclamat les 12 empreses més destacades del programa d’entre les 45 participants: Quantum Dice, Magdrive, ClearSpace, Multiverse, PlasmaBound, 10Lines, Dotphoton, Sofant Technologies, Cysec, Share my Space i les catalanes Pangea Aerospace i Sateliot. Aquestes han estat seleccionades després de la valoració per part dels inversors, que ha tingut en compte l’experiència de gestió, el mèrit del producte o tecnologia utilitzada, el potencial de mercat, la posició competitiva, la qualitat de presentació i la credibilitat del model de negoci.

Sobre el ‘Tech Tour Space 2021

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha impulsat el programa ‘Tech Tour Space 2021’ en el marc de l’Estratègia NewSpace de Catalunya, que té com a objectiu fomentar el creixement i l’atracció d’inversions en aquest àmbit, acompanyant les empreses emergents en la millora de la seva preparació. El programa també ofereix visibilitat a les empreses a escala internacional i la possibilitat de fer xarxa amb altres participants. El programa té abast internacional i està organitzat per Tech Tour, plataforma europea dedicada a connectar empreses de tecnologies emergents i inversors corporatius o financers, en col·laboració amb la consultora Silverpeak, els programes d’incubació i acceleració Go2Space-Hubs, Point.IoT i Copernicus Accelerator. L’edició 2021 ha comptat amb el suport local de Fundació KIMbcn, Fundació i2CAT, IEEC i ACCIÓ.

Font original: Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori