Lleida estrena el ‘Banc Parking 5G’, un projecte de mobiliari urbà que incorpora connectivitat 5G i places d’estacionament per a patinets

24/03/2022

Lleida acull des d’aquest dijous al matí el ‘Banc Parking 5G’, un projecte pilot que testarà a la ciutat un nou model de mobiliari urbà, que incorpora connectivitat 5G i places d’estacionament per a patinets. La iniciativa ha estat impulsada pel Mobile World Capital Barcelona, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, amb el suport de la Cambra de Comerç de Lleida, la Diputació de Lleida, la Paeria, Telefónica España i PIRA Technology, que és l’empresa que portarà a terme aquesta prova i que ha dissenyat el ‘Banc Parking 5G’. PIRA Technology està instal·lada en el viver d’empreses del Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEILleida), que depèn de la Diputació de Lleida.

El ‘Banc Parking 5G’ ofereix noves funcionalitats a la del seient tradicional, ja que compta, per exemple, amb espai per a l’estacionament de quatre patinets a la part del darrere. Així mateix, aquest projecte integra una solució de connectivitat (hotspot wifi) de qualitat garantida gràcies a un router 5G alimentat amb plaques solars, essent així sostenible. El servei gratuït de connexió a internet es podrà programar oferint informació d’interès sobre els comerços i establiments de la zona, o com en aquest cas, amb la web de la Universitat de Lleida. A més, els laterals es poden ‘vinilar’ amb publicitat o indicacions diverses. El banc estarà instal·lat a la Rambla d’Aragó de Lleida, davant el rectorat de la UdL, durant un mes, del 22 de març al 22 d’abril.

Aquest és el segon projecte desenvolupat en el marc de la iniciativa LAB 5G de l’Àrea 5G de Ponent, ubicat a la Cambra de Comerç de Lleida.

5G